Nyheter og blogg

 • Zalando: Slutt med fri retur på netthandel!
  «Hos Zalando kan du alltid returnere varer du har bestilt helt gratis.» Kjære tekstilbransje. Dette må det bli slutt på! Vi unner alle å handle klær på nett, altså, og heier spesielt på dem som kjøper ordentlige klær som varer lenge. Til og med på de som gir livstidsgaranti og gratis reparasjon av sine egne plagg, heier vi på (slik som Patagonia og… Les mer: Zalando: Slutt med fri retur på netthandel!
 • Er høstklærne klar?
  Jada, vi er klar over at det enda er juli, og at sommerens hetebølger fremdeles herjer i Europa. Her hjemme har vi fortsatt ambisjoner om å gå i shorts en måned til – minst. Men plutselig er det september og oktober: og med det mørkere, kaldere, våtere – altså tradisjonell norsk høst. Og da kan det være greit å ha klar gode klær… Les mer: Er høstklærne klar?
 • Verdens miljødag 5. juni
  I dag, søndag 5. juni, markeres World Environment Day over hele verden. I store deler av verden markeres den med økt handel, fokus på lav pris fremfor høy kvalitet, fokus på kortsiktige motebilder fremfor produkter som varer lenge. Altså, den markeres ikke i veldig stor grad. Ingen kan gjøre alt, men vi kan alle gjøre noe. Handle lokalt. Kjøpe kvalitet. Ta vare på… Les mer: Verdens miljødag 5. juni
 • Tanker til morgenkaffen: Mange gode grunner til å fjerne moms på reparasjoner
  I dag går 25% av prisen du betaler for en reparasjon til staten i form av moms, altså MVA (merverdiavgift). Moms på tjenester ble innført for litt over 20 år siden, og gjelder de aller fleste type tjenester. Vi mener noen tjenester er viktigere enn andre: dersom mange reparerer mer, så skaper vi en rekke nye, lokale arbeidsplasser, vi reduserer forbruket og dermed… Les mer: Tanker til morgenkaffen: Mange gode grunner til å fjerne moms på reparasjoner
 • Men kan dere reparere dette, da?
  Vi har samlet så mange som mulig av de vanligste reparasjonene i ulike kategorier på nettsiden vår: reparasjon av sko (såle, hæl etc.), reparasjon av klær (bukse, kjole, bluse etc.) og reparasjon av mobiltelefon (uendelig mange modeller og merker, og det er i all hovedsak skjerm og ladekontakt som må repareres). Men av og til så dukker det opp plagg eller type reparasjoner… Les mer: Men kan dere reparere dette, da?
 • Skoene ble som nye!
  Dette er slik som gleder oss! Catrhine sendte oss følgende tekst etter å ha mottatt mannens Ecco-sko tilbake fra reparasjon fra fornynorge.no: «Da snø og kulde kom og vi fant fram vinterskoene til mannen i huset oppdaget vi at sålene hadde store sprekker hvor det blant annet hadde samlet seg småsteiner som hadde laget hull innover. Angrer på at jeg ikke tok bilde… Les mer: Skoene ble som nye!
 • 2022: gjennombruddsåret for gjenbruk?
  Vi er et stykke inn i 2022 allerede. Som seg hør og bør så spekuleres det i hva som kommer til å skje resten av året. Vi har merket det i vår digitale butikk allerede – gjenbruk blir relevant for et stadig større publikum. Senest i forrige uke så hadde motebladet KK en gjennomgang av de største motesnakkisene de forventet i året som… Les mer: 2022: gjennombruddsåret for gjenbruk?
 • Halvparten vurderer ikke reparasjon
  I dag henviser vi faktisk til en vitenskapelig artikkel hvor de blant annet har sett på vanene til norske forbrukere. Urovekkende mange opplever at hvitevarer blir ødelagt (eksempelet under gjelder kun vaskemaskiner…) og enda mer urovekkende få velger å ikke få den reparert. Veldig ofte er det bagatellmessige saker som gjør at oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, komfyrer osv slutter å virke – og en reparasjon… Les mer: Halvparten vurderer ikke reparasjon
 • Bærekraftig julegave – gi en reparasjon!
  I år kan du kjøpe julegaven som bidrar til redusert forbruk og redusert avfallsmengde. I tillegg så gir du ekstra arbeid til lokale reparatører som driver sine egne småbedrifter. Og ikke nok med det – den som mottar gaven, kan velge seg en gratis reparasjon av favorittskoene, favorittjakken eller noe annet som er for godt til å bli kastet. Helthjem henter på døra… Les mer: Bærekraftig julegave – gi en reparasjon!