, ,

Verdens miljødag 5. juni

I dag, søndag 5. juni, markeres World Environment Day over hele verden. I store deler av verden markeres den med økt handel, fokus på lav pris fremfor høy kvalitet, fokus på kortsiktige motebilder fremfor produkter som varer lenge. Altså, den markeres ikke i veldig stor grad.

Ingen kan gjøre alt, men vi kan alle gjøre noe. Handle lokalt. Kjøpe kvalitet. Ta vare på egen helse. Fremsnakke gode løsninger. Spise og leve bevisst. Kan vi sykle litt oftere? Grille fisk eller vegetarburgere fremfor rødt kjøtt? Ta toget til Røros eller Kongsberg eller Bryne og bo på et lokalt hotell og spise på en lokal restaurant? Gå på en fotballkamp i hjembyen fremfor å booke fotballtur til Liverpool?

Og for all del – det skjer veldig mye positivt. Bruktmarkeder. Finn.no. Leiemodeller for både friluftsutstyr, bil og alt mulig. Stadig flere reparerer klær og sko sine fremfor bare å kjøpe nytt. Kanskje til og med telefonene faktisk varer litt lengre nå enn før; at det ikke nødvendigvis er så kult å komme med ny iphone annenhvert år?

Vi har fri i dag. Tror jammen det blir en liten sykkeltur. Da hjelper det at Stavanger viser seg frem fra solsiden, slik som på bildet her når vi hadde en småbyweekend (storbyweekend?) på Victoria hotell for en stund siden!