, , ,

2022: gjennombruddsåret for gjenbruk?

Vi er et stykke inn i 2022 allerede. Som seg hør og bør så spekuleres det i hva som kommer til å skje resten av året. Vi har merket det i vår digitale butikk allerede – gjenbruk blir relevant for et stadig større publikum.

Senest i forrige uke så hadde motebladet KK en gjennomgang av de største motesnakkisene de forventet i året som kommer, ikke uventet – men samtidig gledelig – så kommer gjenbruk opp som et av de viktigste temaene for året. Fast fashion blir stadig utfordret, både av regelverk og av mer krevende kunder, og overproduksjon – og overforbruk – må vi komme til livs.

Et av de enkleste bidragene kan vi gjøre selv: redusèr innkjøp av nye klær til et minimum. Bruk det du har, når det blir ødelagt så kan det repareres, og trenger man noe nytt, så kan det svært ofte kjøpes brukt. Dette har stadig flere merket seg, og motehusene følger etter kundene sine. Selvfølgelig gjør de det.

Og slik kan vi alle bidra til en litt mer sirkulær og bærekraftig tekstilbransje – i tillegg til at vi bidrar til å skape lokale, meningsfulle og verdifulle arbeidsplasser.