, , , ,

– Vi må reparere mer!

Selskapene GOOD, IKEA, Bergans, Elkjøp, Avfall Norge, IDT og Schibsted arrangerer i dag møte om hvordan Norge kan gå fra forbruk til ombruk. Seminaret kan følges live her – og vi griper tak i første foredragsholder, Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i Våre Hender, og applauderer hennes budskap. Vi må reparere mer. Gjenbruke mer. Og for å lykkes med det, så må vi finne forretningsmodeller som gjør dette enkelt for kunden. Hun peker videre på hvorfor vi kan lykkes med dette:

  • Vi har kompetansen
  • Vi har løsningene
  • Vi har ressursene

Nøkkelen er å tenke nytt. Det er enorme muligheter her, og samarbeid er nøkkelen. Reparasjon er mye viktigere enn resirkulering, sier hun – reparasjon og gjenbruk er øverst i forbrukspyramiden.

Vi i Forny Norge kunne ikke vært mer enige.

Alle disse punktene er hovedårsak til at vi startet opp Forny Norge – vi skal gjøre det enklere for sluttkunden å få reparert det som går i stykker. Vår digitale plattform forener reparatører og kunder, og ønsker å utvide med både bytteløsninger (spesielt knyttet til telefoner og nettbrett – så slipper man å være uten mens den gamle blir reparert).