, , ,

IVAR gjør det igjen!

IVAR – renovasjonsselskapet i Stavanger-regionen gjør det igjen – går foran som et godt eksempel. Fra før har vi blant annet landets høyeste andel gjenvunnet plast, så etablerte de bruktbutikk for det som ellers hadde blitt til avfall (snakk om å konvertere avfall til inntektsgivende ressurs!).

Når går de enda et skritt videre – hvert år leverer folk inn hele 450.000 liter maling, og mye av dette er feilkjøp, overskuddsmaling og i det hele tatt varer som helt fint kan brukes på nytt av andre. I tillegg til at man slipper å sende fullt brukbar maling til forbrenning (med utslipp og kostnader til dokumentasjon, håndtering, transport etc.) så reduserer man forbruk hos de som da velger å kjøpe «brukt» maling.

Link til NRK sin dekning av saken:

https://www.nrk.no/rogaland/vil-selge-farlig-avfall-som-gjenbruk-1.15588685

Vi bet oss ellers merke i et sitat fra artikkelen – meningsfulle sommerjobber som dette blir nok stadig mer attraktive!

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det å få lov til å redde avfall og gjøre noe som faktisk betyr noe, det er kjempekjekt

Frøydis Steinset, sommerjobb hos IVAR