, ,

Borettslaget mitt har gjenbrukstorg 😍

Tenk det – et eget gjenbruksmarked rett utenfor døra!

Jeg bor i et helt vanlig borettslag i en helt vanlig norsk by. Vi består av unge og gamle, noen flagget på 1. mai, mens andre plantet om i balkongkassene. Noen av oss kjører elbil, noen sykler og andre kjører dieselbil. Så vi er i grunn som folk flest – både enige og uenige om det meste. 

Men èn ting er vi enige om – at gjenbruk er bra. Så for et par år siden så var det noen lyse hoder som fant ut at den ene gangen, fellesarealet, kunne utnyttes bedre – så det ble laget et gjenbrukshjørne. Et hjørne som forsåvidt vokser litt for hvert år… Hvis du har en bok du er ferdig med, noen glass som blir byttet ut eller kjøkkenutstyr som er fullt brukbart – men ikke i bruk – så kan det settes ut til glede for noen andre. Og slik sirkulerer fullt brukbare produkter i sitt eget mikrounivers, her i vårt lille borettslag. En gang i blant ryddes det opp, og stadig fylles det på av nye skatter. Jeg fant for eksempel Pia Myrvolds verk “Interfaces” forleden dag – helt perfekt på mitt lille entrèbord!  

Gjenbrukstorg er forøvrig noe som jeg har sett på enkelte arbeidsplasser også – i tillegg til å bli en annerledes og sosial arena, så kan det bidra til ekstra gjenbruk – og fokus på bærekraft – blant de ansatte. Anbefalt tiltak!